Fest när Palmsläppet inviger sommaren

När vi firar att stadens palmer har släppts ut från sina växthus, då invigs också sommaren. För, den är alltid först i Trelleborg!
Vi gör det i Stadsparken klockan 11.00 13.30 med Trellebelle Ukulele Orchestra, barnens favorit Pidde P, palmsläppserbjudanden och en korgfestival.


För 40 år sedan levererades de första palmerna, av K E Palms Åkeri givetvis, från den spanska orten Elche till Trelleborg.

I dag har kommunen drygt 100 palmer och de släpps ut från sina växhus i maj månad varje år. Något som Citysamverkan och Trelleborgs kommun firar tillsammans sedan 2019. Och samtidigt välkomnar vi sommaren. Det är hos oss på sydkusten som den är först. Alltid.

Palmsläppserbjudanden
Lokala handlare och serviceföretag har tagit fram särskilda palmsläppserbjudanden som kan användas från palmsläppsdagen. De delas ut på plats.

Picknick, palmsläppskakor och gratislotter
Dagen till ära, picknicka med vännerna och familjen på gräset i Stadsparken. Visa upp din picknickkorg för Citysamverkan och du kan vinna Citykort. 700 kostnadsfria lotter med fina priser delas ut till publiken och gästerna under dagen. Och så bjuder vi på våra specialgjorda palmsläppskakor!

Palmorientering
Det är premiär för vår palmorientering med frågor runt om i city. Om ni går rundan under dagen och mailar svaren till info@trelleborgcity.se har ni chansen att vinna laddade Citykort i olika valörer.

Andra aktiviteter i Stadsparken
Föreningen Gamla Trelleborg visar bilder och berättar Trelleborgs 40-åriga palmhistoria, Samkultur-Gränsgång har med sig lokalproducerat hantverk, Attendo delar ut goodiebags och vi palmutmärkelser.

Det är även Blåsmusikens dag och Kultur- och fritidsförvaltningen har bjudit in Kuststadens Marschorkester som står för fanfaren när sommarens invigs med bandklippning på scenen.

Dessutom har Kultur- och fritidsförvaltningen sett till att det är korgfestival denna första sommardag, vilket passar utmärkt! Vad är mer somrigt än en picknickkorg?

Korgfestivalen bjuder på korgparad och korgmakare med workshops "Gör din egen korg". Besökarna välkomnas att visa upp sina korgar för korg-gurun Sten Madsen som likt Antikrundan berättar om korgarnas ursprung tillsammans med Sofia Månsson, Hemslöjden i Skåne.

Tiderna
Observera att detta är cirkatider
11.00-11.30 Invigning av sommaren med bandklippning, Trellebelle Ukulele Orchestra, Kuststadens Marschorkester, palmutmärkelser, utdelning av palmsläppskakor och lotter.
11.30-12.45 Trellebele Ukulele Orchestra, korgparad, Lilla Beddinge Teater presenterar sin sommarteater, utdelning av palmsläppskakor och lotter + vinnarna avslöjas, dansuppvisning med danZfit.
12.45-13.30 Pidde P underhåller barn som vuxna.

Missa inte …
08.00
På morgonen börjar vårt välkomnande med ett invigningsdopp på Dalabadet.
De första 25 som doppar sig får en kostnadsfri frukost! Den ska intas samma förmiddag och vinnarna kan välja att göra det hos C C Hotel Magasinet, Dannegården, Franckes Bageri, Konditori Katarina, Palm Tree Hotel eller Systrar & Bönor.

09.00-13.00 Re:store Trelleborg - loppis på Stortorget.

11.00-13.30 Food truck-vagnarna Sweets on the Streets, Maglarpsbullen, Lilla Osteriet och Café Fatto Bene från Skegrie finns på plats. Och 1 Hp Moppers kommer att grilla Moppekorv och sälja Moppesenap.

11.00-16.00 Korgfestival i Stadsparken.

18.00-stängning Sommardrinkspresentation hos CC Hotel Magasinet, Tre Lyktor och Dannegården (enskilda stängningstider, se på deras Fb-sidor).

Arrangörer: Citysamverkan och Trelleborgs kommun i samverkan med Visit Trelleborg och Mitt [i] City.

TIPS: HÄR KAN DU PARKERA
På den tillfälliga p-platsen vid Valldammsgatan (på bilden är den inhägnad med staket, men det är borta).

TIPS: HÄR KAN DU PARKERA
Söder om rådhus-parkeringen och Hamngatan - avgift.

TIPS: HÄR KAN DU PARKERA
Vid + bakom badhuset,
J F Hellmans-gatan som ligger nära Stadsparken.

TIPS: HÄR KAN DU
PARKERA
På Valen-galleria.Nygatan (gratis de första tre timmarna. Obs: Du måste ta en biljett i alla fall, annars kan du få böter).

Bakom rådhuset (gratis två timmar men ofta fullt).